De toekomst van Europa ligt in jullie handen, Oostende!  

Een brainstormavond in Oostende

Op welke manier kan Oostende inspiratie bieden aan de Europese Unie? Op dinsdag 18 januari 2022 formuleren we ideeën voor een duurzaam milieu en klimaatbeleid in de EU. 
Als inleiding op de avond krijg je info over de voedselstrategie en biodiversiteit in Europa en Oostende. Daarna starten we en interactieve brainstom waarbij we ideeën formuleren voor de
toekomst van Oostende en de EU. Er is geen voorkennis vereist. Grijp je kans om je stem te laten horen en schrijf je vandaag nog in! 

Op het programma: 

  • 18u30: Deuren
  • 19:00: Welkomstwoord door burgemeester Bart Tommelein
  • 19u10: Inleiding op de thema's van de avond
  • 19:30: Start brainstormsessies 
  • 21u: Conclusies + verkiezing van de beste ideeën 
  • 21u30: afsluit + informele drink 

Wanneer: Dinsdag 18 januari 2022 19u-22u
Waar: Mercatorzaal, stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht en doe je via dit inschrijvingsformilier

Brainstormavonden in alle Belgische provincies 

Niet alleen in Oostende denken burgers na over de toekomst van Europa. In elke Belgische provincie debatteren burgers over Europese thema's en verkiezen ze ideeën die we vervolgens meenemen naar een gezamelijk evenement in Brussel. Op het gezamenlijk evenement zullen er naast burgers ook Europarlementsleden en vertegenwoordigers van de Europese Commissie deelnemen aan de gesprekken. Binnenkort verschijnt er meer informatie over dit evenement. 

Dit traject is een samenwerking tussen de Europahuis Ryckevelde, Europa Direct West-Vlaanderen, de stad Oostende en de Representatie van de Europese Commissie in België. Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg onze Facebookpagina voor alle updates. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten