Wat 

De Europese verkiezingen waren het thema van Sterrenklas 2019. Enkele enthousiaste kinderen van het 5de en 6de leerjaar namen hun leeftijdsgenoten op sleeptouw: Ze vertelden hen alles over de Europese verkiezingen en over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. Ze deden via zowel offline als online Europese doe-opdrachten die de leerlingen in de klas uitvoeren.   

Op het einde daagden zij de klassen uit met een online quiz, waarin een zin verborgen zat. Vonden de leerlingen deze zin, dan werden de klas een echte Sterrenklas!

Sterrenklas 2019 vond plaats tussen 5 november 2018 en 9 mei 2019. Op 9 mei werden de winnaars bekend gemaakt. Deze waren: klas 5-6 van juf Sofie uit Campus Kajee in Schoten, klas L6 van juf Kathleen uit GVBS Sint-Lodewijk in Beveren, klas 5B van juf Dorine uit OLVA Sint-Katarina in Brugge, klas 5C van juffen Nathalie en Sonja uit De Robbert in Hamont, het 6de leerjaar van juf Tessa uit de Sint-Paulusschool in Ukkel en klas L5 van juf Kristine uit De Kraal in Winksele. Deze klassen wonnen een daguitstap naar de zee.

Doelgroep

Klassen van de 3de graad basisonderwijs uit Vlaanderen en Brussel.

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.

Campagne Brexit

Volg het hier