Het is zover! op 25 maart 2021 stelde Commissaris Gabriel het nieuwe Erasmus+ programma voor. De belangrijkste informatie over het nieuwe programma vind je in de Erasmus+ oproep voor 2021, die in het Nederlands beschikbaar is. In de programmagids ontdek je welke projecttypes er bestaan, of je ervoor in aanmerking komt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om in te dienen. 

Infosessies EPOS 

In april organiseert EPOS, het Nationaal  Agentschap voor Erasmus+, verschillende online informatiesessies die je wegwijs maken in de grote waaier van acties in Erasmus+. Hier vind je een overzicht van alle infosessies per domein (schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding, volwasseneneducatie en hoger onderwijs) en actie (KA1 en KA2). Kan je niet meer wachten om aan je project te beginnen? Met dit webinar lichtte EPOS alvast een tipje van de sluier en ontdek je de belangrijkste nieuwigheden.

Aanvraagformulieren 

De aanvraagformulieren voor KA1-projecten zijn onderstussen beschikbaar. Bekijk onder Starten met Erasmus+ hoe je jouw organisatie kan registreren en aan een project kan beginnen. 

In afwachting van de KA2-aanvraagformulieren  stelde de Commissie modellen van aanvraagformulieren op die je kan gebruiken als werkdocument. 

Indiendeadlines

  • KA1-projecten voor hoger onderwijs, school- en beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs: 11 mei 2021 om 12u (meer info over KA1-projecten vind je op de website van EPOS)
  • KA2-projecten voor samenwerkingspartnerschappen (ook kleinschalige partnerschappen) op het gebeid van onderwijs, opleiding en jeugdzaken: 20 mei 2021 om 12u  (meer info over KA1-projecten vind je op de website van EPOS)
  • KA1 accreditaties: 19 oktober 2021 om 12u (klik hier voor meer info over de accreditaties)

Contacteer ons met jouw internationaliseringsvragen

We helpen je dus zowel bij een specifiek project, als bij de volledig nieuwe ontdekking van internationalisering en de mogelijkheden ervan. Contacteer ons op het nummer 050 35 27 20 voor meer informatie. Je kan ons ook een mailtje sturen naar info@europahuis.be of rechtstreeks contact opnemen met Liesbeth of Tomas

 

Campagne Thuis in Europa

Ontdek het hier