Ben je docent in de lerarenopleiding? Zullen je studenten hoogstwaarschijnlijk ooit nog lesgeven over 'de Europese Unie'? Dan bevelen we je de workshop 'Europa in de klas' warm aan. 

Deze workshop bevat een korte introductie op de EU doorspekt met direct inzetbare methodieken, 7 praktische tips en een overzicht van het bestaande educatieve aanbod. Aan het einde krijgen de studenten ook handige brochures mee. De workshop kan altijd worden geboekt aan €200 alles in.

Dit academiejaar (2016-2017) maken 10 Vlaamse onderwijsinstellingen die de lerarenopleiding aanbieden kans op een gratis workshop*.

 

Westrijdvoorwaarden:

  • Voor wie? Het gaat om studenten in de lerarenopleiding SO of BaO, die mogelijk later les zullen geven over de Europese Unie (voor SO: economie, geschiedenis, PAV, cultuurwetenschappen, ... ). 
  • Grootte van de groep: De groep bestaat uit minstens 20 studenten. 
  • Datum van de workshop: In onderling overleg pinnen we een datum waarop de workshop doorgaat. Deze datum is niet later dan 1 mei 2017. 
  • Duur: Deze workshop duurt standaard 3u. 
  • De organisator voorziet zelf een lokaal, liefst met beamer en draadloos internet. 

Maak je graag kans op zo'n gratis workshop? Vul dan hier het online wedstrijdformulier in. We geven voorrang aan grotere groepen (rond 40-50 studenten).  

 

* Deze workshops worden gefinancierd met steun van het Erasmus+ project van de Europese Commissie.

Campagne Brexit

Ontdek het hier