Dompel je leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar onder in Europese cultuur met Sterrenklas 2018!  Deze editie is gewijd aan het jaar van het Europees cultureel erfgoed en loopt van 18 april tot en met 8 mei 2018.  

Wat is het

Sterrenklas is gratis online lesmateriaal over de Europese Unie, op maat van kinderen uit het 5de en 6de leerjaar, met daaraan verbonden een wedstrijd. Dit jaar gaat het enkel over de Europese culturen: Één van Europese sterren, de cultuurster, kon niet aan de verleiding weerstaan om klassen van het 5de en 6de leerjaar in Vlaanderen en Brussel uit te dagen. Daarom gaat ze op pad om hen alles te vertellen over cultuur in Europa: Europese monumenten en gebouwen, eten en drank, muziek en dans, tradities en gewoontes en legendes, verhalen en fictieve figuren. Op het einde van de opdrachten schotelt de ster de leerlingen een online quiz voor, waarin een zin verborgen zit. Vinden de leerlingen deze zin, dan wordt de klas een echte Sterrenklas!

Sterrenklas 2018 loopt tussen 18 april en 8 mei. Op 9 mei loot een onschuldige hand per provincie een winnaar uit de Sterrenklassen. Deze klassen winnen een daguitstap naar de zee begin juni (datum wordt later meegedeeld). 

Doelgroep

Leerlingen van de 3de graad basisonderwijs uit Vlaanderen en Brussel.

Kijk hier voor meer info of ga meteen naar www.wordsterrenklas.be.  

Campagne Brexit

Ontdek het hier