Hoe gaat Europa om met vluchtelingen?

Nog nooit waren wereldwijd zoveel mensen op de vlucht. Sinds 2015 stroomt een ongezien aantal mensen ook de Europese Unie binnen. Zowel de lidstaten als de EU zelf proberen deze crisis het hoofd te bieden. Hoe groot is het aantal vluchtelingen in Europa echt? Welk beleid wordt gevoerd? 

Lees het allemaal in het dossier 'vluchtelingen in Europa'. Of test meteen wat jij er al over weet met de Quiz hieronder

Test je kennis


Doe mee

Stel je vraag op hallopolitici of steun er bestaande vragen

  • Ga naar www.hallopolitici.be en stel er je vraag over de vluchtelingen aan onze politici. Je stelt deze bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden of gaat voor Theo Francken als staatssecretaris voor asiel en migratie van onze Belgische regering. 
  • Al heel wat mensen stelden een vraag over vluchtelingen. Je kan deze steunen door er op te stemmen (zoek op 'vluchtelingen' bij alle vragen). 

Workshops over vluchtelingen

Campagne #AllemaalMensen

Dit jaar focust de campagne van 11.11.11 zich op het thema migratie. Hiervoor werken ze samen met organisaties zoals het Minderhedenforum, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, beweging.net, Orbit en anderen. Met hun campagne willen ze duidelijk maken dat er in Vlaanderen een draagvlak is voor migratie, dat de basisrechten van migranten beschermd moeten worden, dat veilige toegangswegen naar België belangrijk zijn en dat er eerlijk en correct over migratie gecommuniceerd moet worden. Je vindt alle info over de campagne hier.