Klaar voor je Europese vakantie?

De zomer is begonnen. Tijd voor vakantie! Ontdek hier hoe de EU je vakantie in Europa makkelijker maakt. Doe de vakantie-test en geniet van een volledig ontspannende reis doorheen Europa. Of blader meteen door het handige vakantie-dossier '7 weetjes voor je Europese vakantie'. 

Test je kennis


Doe mee

Je rechten als reiziger in 1 APP

Reizen is leuk, maar af en toe kom je voor een onaangename verrassing te staan. Op zo’n momenten schiet de app ‘Rechten als reiziger’ van de Europese Commissie te hulp. Wanneer heb je recht op een vergoeding, in welke gevallen kan je een klacht indienen en hoe moet je dat doen? Deze app geeft alle nodige informatie in enkele stappen. Zowel wie reist met het vliegtuig, als met de bus, de boot of de trein, kan de app gebruiken. 

Handig: de app is in het Nederlands beschikbaar en wordt helemaal up-to-date gehouden. Klik hier om hem te downloaden

Campagne "Don't touch my Schengen"

De Schengenzone maakt het heel gemakkelijk om te reizen in Europa. Maar de open grenzen staan vaak onder druk omwille van terreurdreiging of de vluchtelingencrisis. De jongerenorganisatie JEF lanceerde daarom in het voorjaar van 2016 de campagne ‘Don’t touch my Schengen’, een pleidooi voor het behoud van open grenzen in de EU.

Intussen is de campagne afgelopen, maar wie wil, kan tweeten met #DontTouchMySchengen