Maak het verschil

Op 26 mei 2019 kiezen we, naast een Vlaams en federaal, ook een nieuw Europees Parlement. Ontdek alles wat je moet weten om te gaan stemmen in onze eerste stemmersbrochure (hoe stemmen, wat doen de verschillende beleidsniveaus) of test meteen je kennis met de quiz hieronder (scrollen). 

Of zoek de 12 verschillen en ontdek hoe de EU een verschil maakt:
 

 

Test je kennis

Test je kennis met deze "Grote Verkiezingsquiz".


Doe mee

This time I'm voting is een campagne van de Liason Bureaus van het Europees Parlement. Ben jij de geëngageerde Europese burger die mee het belang van de Europese verkiezingen wil uitdragen en anderen wil overtuigen van het belang van een doordachte Europese stem? 

Doe mee aan de campagne door je te registeren als stemmer, door deze te delen op sociale media of door lid te worden van het campagne team. 

In opdracht van het Europees Parlement in België organiseert Europahuis Ryckevelde, samen met haar Waalse partner Inventio Group, een reeks debatten onder de titel "Challenge Europe". 

Challenge Europe roept op om mee te debatteren over de toekomst van Europa. In de aanloop naar de verkiezingen in mei 2019 is in elke provincie een Europadebat gepland. 

Ga naar hallopolitici.be en stel vragen aan onze Europese parlementsleden over de 'Europese verkiezingen':

  • Je stelt jouw vraag bijvoorbeeld aan onze Europarlementsleden of aan Kris Peeters, de nieuwe lijsttrekker van de Europese lijst voor CD&V.
  • Je kan vragen van andere mensen steunen door er op te stemmen (zoek op 'verkiezingen' bij alle vragen).