Wat weet jij over de Brexit?

Op 29 maart 2019, om 23u Britse tijd stapt het Verenigd Koninkrijk, als eerste land ooit, definitief uit de Europese Unie. Hoe moet dat eigenlijk, een land uit de EU halen? Lukt dit alles in de korte periode van 2 jaar? En welke scenario's zijn voorhanden? 

Intussen tikt de tijd verder tot de Brexit ....

 

Lees het allemaal in ons Brexit-dossier of test meteen je kennis met de Grote Brexit Quiz hieronder. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 15 januari vindt een cruciale stemming plaats in het Britse lagerhuis over de Brexitdeal die Theresa May sloot met de EU. Het is zo goed als zeker dat deze deal wordt weggestemd. Volg het schema en kom te weten welke scenario's mogelijk zijn na deze stemming.

Stem zelf op onze Facebookpagina wat jij zou doen mocht je kunnen beslissen over de Brexit.

Test je kennis


Doe mee

De '3 miljoen'

Met 3 miljoen zijn ze, EU-burgers die wonen in het Verenigd Koninkrijk. De toekomstige Brexit zorgt voor een onzeker lot: zullen ze weg moeten uit het VK? De campagne "3 million" vraagt om hun rechten te vrijwaren. Ter info: ook over het lot van de 1 miljoen Britten die in de EU leven (denk maar aan de gepensioneerden in Spanje) is geen zekerheid.

Brexin

Wat maakt jou Brits? 21 Europeanen beantwoordden die vraag in dit filmpje. Er zit een Brit in elk van ons. Dat is de boodschap van United Citizens.