Wat weet jij over de brexit?

De Britse bevolking stemde op 23 juni 2016 voor een uitstap uit de Europese Unie. Het Verenigd Koninkrijk heeft tot 31 januari 2020 de tijd om een ordelijke brexit te regelen.
Maar hoe moet dat eigenlijk, een land uit de EU halen? Lukt dit alles tegen die deadline? En wat zijn de mogelijke scenario's? 

Het brexit-verhaal startte met een campagne in de aanloop naar het referendum. De vraag die velen zich ondertussen stellen, is: Was de campagne een verhaal gebaseerd op feiten, of niet...? Check het zelf in deze interactieve video.

Het Verenigd Koninkrijk wou op 29 maart 2019 uit de EU stappen, maar die deadline werd niet gehaald wegens gebrek aan consensus in het Verenigd Koninkrijk over hoe de brexit moet geregeld worden.
Ondertussen tikt de tijd verder naar de volgende deadline...

 

Lees het allemaal in ons brexit-dossier of test meteen je kennis met de Grote Brexit Quiz hieronder. 

Test je kennis


Doe mee

De '3 miljoen'

Met 3 miljoen zijn ze, EU-burgers die wonen in het Verenigd Koninkrijk. De toekomstige brexit zorgt voor een onzeker lot: zullen ze weg moeten uit het VK? De campagne "3 million" vraagt om hun rechten te vrijwaren.

Ter info: ook over het lot van de 1 miljoen Britten die in de EU leven (denk maar aan de gepensioneerden in Spanje) is geen zekerheid.

Brexin

Wat maakt jou Brits? 21 Europeanen beantwoordden die vraag in dit filmpje. Er zit een Brit in elk van ons. Dat is de boodschap van United Citizens.