Deze workshop geeft cursisten in het volwassenonderwijs een actieve inleiding in de de Europese Unie. De workshop is gebaseerd op het educatieve materiaal ’Europe@school’ – Actieve lessen over de EU’, dat wij ontwikkelden voor het Europees Parlement. Je kan als docent perfect zelfstandig aan de slag met dit materiaal, maar je kan hiervoor ook een begeleider van Europahuis Ryckevelde boeken.

De workshop bestaat uit verschillende modules waaruit je als docent zelf op voorhand een keuze maakt:

De basismodule laat de cursisten aan de hand van 3 actieve spelen over feiten, lidstaten en bevoegdheden de grote lijnen van de EU ontdekken. Een Prezi-presentatie boordevol beeldmateriaal ondersteunt het verhaal. Voor de cursisten is er achteraf een uitgebreide lesfiche die alle inhoud gestructureerd samenvat.

De tweede module is een inleefoefening waarbij de cursisten zich verplaatsen in de huid van een Europarlementslid. Ze gaan hierbij zelfstandig aan de slag in kleine groepjes en debatteren over actuele kwesties. De docent kiest uit 10 thema’s diegene die best aansluiten bij de voorkennis en de interesse van zijn/haar cursisten. Na de inleefoefening komen de instellingen en het besluitvormingsproces aan bod. Ook over deze module bestaat een uitgebreide lesfiche voor de cursisten.
 

Praktisch

 • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school.

 • Voor wie? Cursisten in het volwassenonderwijs. .

 • Grootte? De groep bestaat uit minimum 16 en maximum 36 cursisten.

 • Duur? Afhankelijk van de gekozen modules:

  • De basismodule duurt 2u, pauze inbegrepen

  • De basismodule + module 2 duurt 3u, pauze inbegrepen

 • Kostprijs? Deze workshop kost €220, alles inbegrepen.
   

NIEUW
Onze vormingen kan je nu ook als webinar boeken. Let wel: de inhoud wordt naar dit format aagepast. Online webinars duren maximum 1u. Reserveren kan ook via het inschrijvingsformulier. 

Deze workshop reserveren

Kies een datum waarop je onze educatieve medewerkers wilt inzetten en reserveer hier.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier