Let op: deze lezing bieden we niet meer aan vanaf 2022.

‘Fake news’. Komt het enkel in de VS voor of heeft het ook bij ons een invloed? In de interactieve lezing ‘nee tegen nonsens’ nemen we het fenomeen ‘fake news’ onder de loep en graven we ook dieper. We bespreken nieuwe elementen die gepaard gaan met dit digitale tijdperk en bekijken ook andere desinformatietechnieken die erop gericht zijn de beeldvorming te beïnvloeden. Telkens werken we met concrete voorbeelden uit de actualiteit (de Brexit, vluchtelingen in Europa, de coronacrisis...) en tonen we hoe dit een effect heeft op de Europese Unie en op de landen van de EU. Op het einde van de lezing wordt er tijd voorzien voor vragen of opmerkingen uit het publiek.

Waar

De spreker van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou geregelde locatie. Het lokaal moet voorzien zijn van een scherm of witte muur, voldoende groot om op te projecteren. De spreker brengt zelf een laptop en indien nodig een beamer mee.

Duur

De lezig duurt anderhalf uur, tenzij anders afgesproken

Doelgroep

Volwassenen

Deelnemers

Op het aantal deelnemers staat geen beperking.

Prijs

Deze lezing kost €225 + €25 verplaatsingskosten. Deze prijs geldt per lezing/begeleider.

 

Reserveer deze lezing

Neem je agenda, pin een datum voor deze lezing en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. 

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten