Geregeld duikt er wel iets over 'Europa' op in de media. Vaak gaat men ervan uit dat iedereen voldoende achtergrond heeft om alles te volgen, maar het is vaak niet eenvoudig om de gebeurtenissen in de juiste context te plaatsen. Wat doet die Europese Unie nu wel en wat niet? Hoe wordt ze bestuurd? Welke landen zijn er lid van de EU?

Deze 'inleiding op de EU' zet alle basisgegevens over de Europese Unie op een rij: ontstaan, uitbreiding in de breedte (meer landen) en in de diepte (meer bevoegdheden voor Europa), huidige evoluties en uitdagingen voor de toekomst. Voor wie dat wenst wordt daar ook het bestuur (de instellingen) van de EU aan toegevoegd.

Deze vorming wordt op een interactieve manier gebracht, rijkelijk belegd met weetjes, sprekende beelden en voorbeelden. Er is voldoende ruimte voor de inbreng en vragen van deelnemers.

Waar

De spreker van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou geregelde locatie. Het lokaal moet voorzien zijn van een scherm of witte muur, voldoende groot om op te projecteren. De spreker brengt zelf een laptop en indien nodig een beamer mee.

Duur

De lezig duurt anderhalf uur. Wil je er ook de EU-instellingen en besluitvorming bij, dan is de totale duur twee uur. Er is een pauze van een kwartier inbegrepen.

Doelgroep

Volwassenen

Deelnemers

Op het aantal deelnemers staat geen beperking.

Prijs

Deze lezing kost €225 + €25 verplaatsingskosten. 

 

Reserveer deze lezing

Neem je agenda, pin een datum voor deze lezing en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. 

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten