Op 26 mei 2019 trekken we opnieuw naar de stembus. Naast Vlaamse en federale verkiezingen, kiezen we ook onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement. En die zijn belangrijk: De aanpak van de vluchtelingencrisis, het aandeel hernieuwbare energie of het feit dat 30% van de series op Netflix van Europese makelij moeten zijn. Het zijn allemaal zaken waar het Europees Parlement mee over beslist. De impact van Europese beslissingen op ons dagelijks leven en op de nationale politiek wordt alsmaar groter. 

In de lezing ‘De Europese verkiezingen 19’ legt een medewerker van Europahuis Ryckevelde uit waar het Europees Parlement zich mee bezig houdt, welke macht ze heeft en hoe ze zich verhoudt tot de andere EU-instellingen, zoals de Europese Commissie of de Raad. Daarna werpen we een blik op de verkiezingen zelf en bekijken we de belangrijkste thema's, hoe we ons kunnen behoeden voor fake news rond de verkiezingen en welke de gevolgen zijn van de uitslag.

Waar

De spreker van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou geregelde locatie. Het lokaal moet voorzien zijn van een scherm of witte muur, voldoende groot om op te projecteren. De spreker brengt zelf een laptop en indien nodig een beamer mee.

Duur

De lezig duurt anderhalf uur, tenzij anders afgesproken

Doelgroep

Volwassenen

Deelnemers

Op het aantal deelnemers staat geen beperking.

Prijs

Deze lezing kost 150 euro, alles inbegrepen.

 

Deze lezing reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je deze lezing wil laten doorgaan (vanaf 1/10/2018) en klik hier om te reserveren.   


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier