‘Zeg eens EU’ is een grondige inleiding op de EU en op Europese thema’s voor studenten van Centra voor Basiseducatie en Tweedekansonderwijs. Dit lesmateriaal is heel modulair uitgewerkt: De docent selecteert die hoofdstukken en oefeningen die het best aansluiten bij de noden en interesses van de groep.

De hoofdstukken over de ‘Europese landen’, ‘het ontstaan en de groei van de Europese Unie’ en de ‘werking van de Europese Unie’ staan vooraan. Een basiskennis van de verschillende Europese lidstaten, het groeiproces van de EU en de Europese instellingen zorgt immers dat de leerlingen het Europese verhaal beter begrijpen. Daarna volgen de hoofdstukken met de ‘Europese thema’s’: cultuur en talen, open grenzen, landbouw, milieu, veiligheid, de euro en regionaal beleid. De bijlagen bij de opdrachten vind je helemaal achteraan. Ook vind je er landenfiches met basisinfo per lidstaat.

Europahuis Ryckevelde werkte dit lesmateriaal uit met steun van de Vlaamse overheid en herwerkt het regelmatig.

 

Doelgroep

Vanaf 18 jaar.

Eigenschappen

  • Soort materiaal: Werkboek voor leerlingen in thematische hoofdstukken.
  • Talen: Nederlands.
  • Aantal pagina’s: 283 pagina's.
  • Extra documenten: Er is een bijhorende leerkrachtenhandleiding met alle oplossingen van de opdrachten.
  • Kostprijs: Je kan dit lesmateriaal gratis downloaden.
  • Laatste update: 2016.
  • Deze publicatie heeft het WAT WAT label, het label voor juiste jeugdinfo.
  • "Zeg eens EU" werd bij KlasCement EduSites in 2007 beloond met een EduAward. Deze award wordt toegekend door leerkrachten aan de betere bijdragen bij KlasCement. Hierbij wordt rekening gehouden met de criteria doel, doelgroep, inhoud en vorm, gebruiksvriendelijkheid, educatief nut... Meer info over deze award en andere winnaars vind je op awards.klascement.net.

 

Gebruik dit lesmateriaal

Bekijk hier alvast de brochure:

 

Via onderstaand online formulier krijg je gratis de link naar Zeg eens EU.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier