Nog nooit waren wereldwijd zoveel mensen op de vlucht: bijna 80 miljoen. Sinds 2015 kwam een groter aantal ook de Europese Unie binnen. Zowel de lidstaten als de EU zelf proberen deze crisis het hoofd te bieden. Hoe groot is het aantal vluchtelingen in Europa echt? Wat gebeurt er als ze hier aankomen? En wat doet de Europese Unie? We staan in deze herwerkte versie ook stil bij de gevolgen van het recente conflict in Oekraïne. 

Tijdens de workshop ‘Vluchtelingen in Europa’ ontdekken de leerlingen alles over het thema 'vluchtelingen in Europa'. De workshop bestaat uit drie verschillende delen. Via een inleefspel kijken de leerlingen eerst in kleine groepjes door de bril van de vluchtelingen zelf. In een tweede deel kijken ze door middel van een kaart-oefening door de bril van de EU-landen en tot slot door hun eigen bril. De workshop werkt rond beeldvorming (hoeveel vluchtelingen zijn er nu echt in de EU?) en meningsvorming (wat vinden ze er zelf van?).
 

Kostprijs

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een voldoende groot lokaal.

  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO, KSO, TSO of BSO. We bieden deze workshop aan in twee versies, waarvan een voor ASO/KSO en een voor TSO/BSO. In het reservatieformulier geef je aan voor welke doelgroep je reserveert. 

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 30 leerlingen.

  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (2u30min), pauze inbegrepen. 

  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal. 

 

Reserveer hier je Europaworkshop

Bepaal een of twee data waarop je deze Europavorming wil en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op.

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten