Nog nooit waren wereldwijd zoveel mensen op de vlucht: 70,8 miljoen. Sinds 2015 kwam een ongezien aantal ook de Europese Unie binnen. Zowel de lidstaten als de EU zelf proberen deze crisis het hoofd te bieden. Hoe groot is het aantal vluchtelingen in Europa echt? Wat gebeurt er als ze hier aankomen? En wat doet de Europese Unie? 

Tijdens de workshop ‘Vluchtelingen in Europa’ ontdekken de leerlingen alles over het thema 'vluchtelingen in Europa'. De workshop bestaat uit drie verschillende delen. Via een inleefspel kijken de leerlingen eerst in kleine groepjes door de bril van de vluchtelingen zelf. In een tweede deel kijken ze door middel van een kaart-oefening door de bril van de EU-landen en tot slot door hun eigen bril. De workshop werkt rond beeldvorming (hoeveel vluchtelingen zijn er nu echt in de EU?) en meningsvorming (wat vinden ze er zelf van?).
 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school.

  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO, KSO en doorstroom TSO.

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 30 leerlingen.

  • Duur? De workshop duurt 3 lesuren (2u30min), pauze inbegrepen. 

  • Kostprijs? Deze workshop kost €220, alles inbegrepen.

NIEUW
Onze vormingen kan je nu ook als webinar boeken. Let wel: de inhoud wordt naar dit format aagepast. Online webinars duren maximum 1u. Reserveren kan ook via het inschrijvingsformulier. 

Deze workshop reserveren

Kies een datum waarop je onze educatieve medewerkers wilt inzetten en reserveer hier. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier