Via allerlei spelen en methodieken ontdekken de leerlingen enkele basisgegevens over de Europese Unie, zoals het ontstaan, welke landen lid zijn en wat de Europese Unie doet. De workshop is gebaseerd op het educatieve materiaal ’Europe@school’ – Actieve lessen over de EU’, dat Ryckevelde ontwikkelde in opdracht van het Europees Parlement. Je kan als leerkracht perfect zelfstandig aan de slag met dit materiaal, maar je kan hiervoor ook een begeleider van Europahuis Ryckevelde boeken.

 

Kostprijs

PRIJZEN VANAF SCHOOLJAAR 2021-2022

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een gepast lokaal.

  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad TSO en BSO.

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 16 en maximum 36 leerlingen.

  • Duur? Deze workshop duurt 2u, pauze inbegrepen. 

  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal. 

 

Reserveer hier je Europaworkshop

Bepaal een of twee data waarop je deze Europavorming wil en reserveer hier. Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op.

Nog vragen? Contacteer ons op info@europahuis.be of op 050/352720. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten