Tijdens deze interactieve lezing nemen we je leerlingen op sleeptouw voor een alomvattend verhaal over de Europese Unie. We beginnen met de geschiedenis: waarom, wanneer en hoe is de Europese samenwerking ontstaan? Hoe zijn we van zes naar 28 en intussen terug naar 27 lidstaten gegaan? Daarnaast bekijken wat de Unie concreet doet en hoe ze beslissingen neemt, inclusief de samenstelling en werking van de Europese instellingen. Hierbij legt de spreker veelvuldig linken naar de actualiteit en uitdagingen voor de EU. 

De vele voorbeelden en mooie presentatie maken het verhaal af. We sturen op voorhand invulbladen voor de leerlingen naar de leerkracht, zodat de leerlingen gemakkelijk kunnen noteren tijdens deze lezing. 
 

Kostprijs

Voor alle lezingen en workshops geldt: € 250 per vorming/begeleider + € 25 verplaatsingskosten per begeleider.

Bijvoorbeeld:

  • een school vraagt een lezing in de voormiddag en een workshop in de namiddag = (2 x €250) + (1 (begeleider) x €25) = € 525
  • een school vraagt twee keer een lezing in de voormiddag (2 groepen, per groep 1 begeleider) en 2 x een workshop in de namiddag = (4 x €250) + (2 (begeleiders) x €25) = € 1050

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school. Je voorziet hiervoor een gepast lokaal.

  • Voor wie? Leerlingen van de derde graad ASO, KSO en TSO. Geef in het boekingsformulier aan om welke leerlingen het gaat: voor TSO richtingen geven we meer oefeningen en leggen we minder nadruk op de instellingen. 

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 15 en maximum 55 leerlingen per begeleider. Het maximum aantal leerlingen kan eventueel worden uitgebreid als er een geschikte aula met micro is voorzien.

  • Duur? De lezing duurt 3 uren, pauze inbegrepen

  • Extra: Deze infosessie kan je ook in het Engels boeken.

  • Let wel: De begeleider van Europahuis Ryckevelde staat in voor een kwaliteitsvolle vormingssessie, niet voor de orde in de groep. Er dient op elk moment een leerkracht aanwezig te zijn in het lokaal. 

 

Reserveer hier je Europadag!

Bepaal een of twee data waarop je deze Europavorming wil en reserveer hier.  Een medewerker van het Europahuis neemt dan snel contact met je op. 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten