Nepnieuws en andere nonsens: kan het onze democratie in gevaar brengen? In deze workshop tonen we hoe we vaak we - zonder het te weten - beïnvloed worden en wapenen we leerlingen om zelf fake news en andere desinformatietechnieken te herkennen.

Nepnieuws en andere nonsens: kan het onze democratie in gevaar brengen? In deze workshop tonen we hoe we vaak we - zonder het te weten - beïnvloed worden en wapenen we leerlingen om zelf fake news en andere desinformatietechnieken te herkennen.
Nepnieuw en andere nonsens: kan het onze democratie in gevaar brengen? In deze workshop tonen we hoe vaak we -zonder het te weten- beïnvloed worden en wapenen we leerlingen om zelf fake news en andere desinformatietechnieken te herkennen.
Onze sprekers dompelen je leerlingen onder in het ontstaan van de Europese Unie, wat de Unie concreet doet en hoe ze beslissingen neemt. De lesgevers leggen bovendien veelvuldig linken naar de Europese actualiteit.
Een spreker neemt je leerlingen op sleeptouw met een boeiend verhaal over het ontstaan van de Europese Unie, welke landen lid zijn en hoe we dagelijks Europese beslissingen tegenkomen. Interactieve methodieken houden de leerlingen geboeid.
Tijdens dit rollenspel staan de leerlingen in de schoenen van een Europees Parlementslid en maken zo kennis met de besluitvorming in het Europees parlement.
Tijdens dit rollenspel staan de leerlingen in de schoenen van een regeringsleider van een land en moeten ze zo veel mogelijk welvaart creëren voor hun bevolking.
Spelenderwijs ontdekken leerlingen de basis over de EU: ontstaan en groei, lidstaten en wat de EU doet. Extra's zijn: 'in de huid van een Europarlementslid'.
In de workshop ‘Vluchtelingen in Europa’ ontdekken de leerlingen de vluchtelingencrisis in Europa aan de hand van interactieve methodieken vanuit verschillende perspectieven: wat doet de EU en hoe reageren de lidstaten?
Deze workshop over vluchtelingen in Europa is volledig op maat van leerlingen uit het BSO. De workshop werkt ook rond beeldvorming en meningsvorming.
Neem je agenda, kies een datum waarop je een vorming wenst en contacteer ons.
Modulair lesmateriaal voor het SO, met veel actieve werkvormen zoals EU-spelletjes, een simulatieoefening en internetopdrachten.
"Hoe zou ons land zijn mocht het nooit zijn toegetreden tot de EU?" Dat is de vraag die je stelt als je de 12 verschillen zoekt tussen twee bijna identieke tekeningen.
Verken Brugge door een Europese bril met de interactieve Europazoektocht!
Het spel 'Vluchtelingen in Europa' bekijkt migratie vanuit verschillende perspectieven.
Print de documenten voor deze zoektocht zelf af en ga op stap in de Europese wijk in Brussel. Zo ontdek je de hoofdzetels van de Europese instellingen en heel wat leuke weetjes.
Informatiebrochure over verkiezingen, bestuursniveaus, Vlaamse politieke partijen, en de zetelverdeling in verschillende parlementen.
Op deze databank vind je een overzicht van alle lesmateriaal, activiteiten en uitstappen in verband met het thema 'Europa'. Ontworpen voor de Vlaamse onderwijscontext.