Hebben we in Europa zoiets als gemeenschappelijke, gedeelde waarden? En indien ja, interpreteren we deze waarden op eenzelfde manier? En is de Europese Unie een unie gebaseerd op waarden?

Met dit materiaal breng je een workshop voor jongeren en volwassenen over Europese waarden, geïnspireerd door de documentaire "I am Europe" door Jef en Margot Vingerhoedt, in opdracht van de Evens Stichting.

De film "I am Europe" creëert van bij de start de juiste sfeer en setting over hoe Europeanen aankijken tegenover verschillende waarden. De deelnemers gaan tijdens de workshop aan de slag met de quotes en voorbeelden van de personages in deze film en gaan er dieper op in.  

De voorgelegde vragen, voorbeelden en de eigen achtergrond zetten de deelnemers aan het denken over Europese waarden. 

Alle workshopmateriaal, zoals de prezi presentatie en een handleiding voor de workshopbegeleider, zijn gratis te verkrijgen voor groepen die rond dit thema aan de slag gaan. Je kan ook een beroep doen op Europahuis Ryckevelde om deze workshop te begeleiden. 

Ryckevelde ontwikkelde deze workshop begin 2013 in opdracht van de Evens Stichting. De handleiding en presenatie zijn in het Engels, de workshop kan zowel in het Engels als in het Nederlands. 

Doelgroep

Deze workshop is gemaakt voor jongvolwassenen en volwassenen, vanaf 18 jaar. Idealiter is de groep rond 20 personen. 

Eigenschappen

  • Soort materiaal: een prezi presentatie, invulbladen.
  • Talen: Nederlands, Engels, Frans en Pools.
  • Aantal pagina’s: website.
  • Extra documenten: er is een bijhorende handleiding voor de workshopsbegeleirder.
  • Kostprijs: je kan dit materiaal gratis downloaden.
  • Laatste update: 2015.
  • Opdrachtgever: Evens Foundation.

 

Gebruik dit lesmateriaal

Via de website van Stichting Evens kan je het materiaal (prezi presentatie en handleiding voor workshopbegeleider) voor 'What's your id?' gratis ter beschikking krijgen.

Bekijk hier alvast de handleiding:

 

 


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier