Hoe krijg je 11- en 12-jarigen razend enthousiast over Europa? Met Sterrenklas, een online wedstrijd over Europa van 5 november 2018 tot en met 9 mei 2019.  

Wat is het

In 2019 zijn er Europese verkiezingen.  Daarom nemen enkele enthousiaste kinderen van het 5de en 6de leerjaar hun leeftijdsgenoten op sleeptouw: Ze willen hen alles vertellen over de Europese verkiezingen, en over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. Ze doen dit via zowel offline als online Europese doe-opdrachten, die de leerlingen in de klas uitvoeren.   

Op het einde dagen zij de klassen uit met een online quiz, waarin een zin verborgen zit. Vinden de leerlingen deze zin, dan wordt de klas een echte Sterrenklas!

Op de website vindt de leerkracht per opdracht telkens duidelijke informatie.

Sterrenklas 2018 loopt tussen 5 november 2018 en 9 mei 2019. Op 9 mei loot een onschuldige hand per provincie een winnaar uit de Sterrenklassen. Deze klassen winnen een daguitstap naar de zee begin juni (datum wordt later meegedeeld). 

Doelgroep

Klassen van de 3de graad basisonderwijs uit Vlaanderen en Brussel.

Eigenschappen

  • Soort materiaal: website met gevarieerde online en offline opdrachten.
  • Talen: Nederlands en Frans.
  • Kostprijs: je kan dit lesmateriaal gratis gebruiken. 
  • Laatste update: 2018.
  • Deze publicatie heeft het WAT WAT label, het label voor juiste jeugdinfo.

Sterrenklas is GRATIS beschikbaar via de site www.wordsterrenklas.be.

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Klimaat

Ontdek het hier