De winnaars van Sterrenklas 2018 zijn bekend!

Wat is het

2018 Is het jaar van het Europees cultureel erfgoed in de Europese Unie. Één van Europese sterren, de cultuurster, kon niet aan de verleiding weerstaan om klassen van het 5de en 6de leerjaar in Vlaanderen en Brussel uit te dagen. Daarom is ze op pad gegaan om 11- en 12-jarigen alles te vertellen over cultuur in Europa: Europese monumenten en gebouwen, eten en drank, muziek en dans, tradities en gewoontes en legendes, verhalen en fictieve figuren.

De wedstrijd liep van 18 april tot 8 mei. Op 9 mei vond de finale van Sterrenklas plaats. 38 Klassen namen deel aan de online wedstrijd over Europa.

De winnaars zijn:

Klas 6 A uit De Vesten in Herentals 

Klas 6B uit de Sint-Michielsschool in Merelbeke

Klas L6 uit VBS De Tandem in Roksem

Klas 5B uit Vrije Basisschool Vlierbeek in Kessel-Lo

Deze klassen behaalden het beste resultaat en toonden aan de cultuurster dat ze het Europees cultureel erfgoed het best kennen. Als prijs vertrekken de winnende klassen samen op 1 juni voor een daguitstap naar zee.

Juf Vanessa Vranken van Campus De Vesten: "Het eerste wat mijn leerlingen deden was elkaar verbaasd aankijken om daarna van hun stoel te springen, elkaar te omhelzen en een vreugdedansje te doen. Ze konden het niet geloven dat net zij gekozen werden als winnende klas. Een schoolreis naar zee? Waauw!"

Initiatiefnemers

Sterrenklas is een initiatief van de infocentra Europe Direct van Vlaanderen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europahuis Ryckevelde is de auteur van Sterrenklas.

Campagne Klaar voor je Europese vakantie?

Ontdek het hier