Inés Verplancke

Coördinator

Ines.verplancke@europahuis.be

Inés is coördinator van Europahuis Ryckevelde. Ze is bedreven in het 'vertalen' van de Europese realiteit in mensentaal en is de internationaliseringsexpert van het team. Kwaliteit, creativiteit en innovatie zijn haar stokpaardjes. Al 15 jaar werkt ze met hart en ziel aan een Europa op mensenmaat.

Machteld Boussemaere

Communicatie- en educatief medewerker 

machteld.boussemaere@europahuis.be

Op Europahuis Ryckevelde staat Machteld in voor de communicatie, het participatieproject ‘hallo politici’ en het op maat aanbieden van vormingen en lesmateriaal. Ze werkt hiervoor graag samen met de vele boeiende partners van de organisatie. Haar achtergrond in communicatie, internationale politiek en lerarenopleiding komt hierbij goed van pas.

Sandy Snoeck

Educatief medewerker

sandy.snoeck@europahuis.be

Op Europahuis Ryckevelde is Sandy hét aanspreekpunt voor simulatie-oefeningen en vormingen op maat. Het vertalen van (de vaak) complexe Europese thema’s naar verschillende doelgroepen is dan ook helemaal haar ding. Sandy is sinds 2012 aan de slag bij Europahuis Ryckevelde en beroept zich op een achtergrond in sociale agogiek, duurzame ontwikkeling en lerarenopleiding.  

Elodie Deceuninck

Educatief medewerker

elodie.deceuninck@europahuis.be

Elodie gaat sinds het najaar van 2016 in Vlaanderen op pad om de EU op een creatieve en toffe manier uit te leggen aan jongeren. Ze houdt er van om hen te leren hoe ze zich een goed onderbouwde mening kunnen vormen. Ze baseert zich hierbij op haar studies in taal- en letterkunde en internationale betrekkingen & diplomatie. Na haar studies verkende ze de andere kant van de wereld door een stage bij de Belgische ambassade voor Australië, Nieuw-Zeeland en de Pacific. 

Femke Vanderelst

Educatief medewerker

femke.vanderelst@europahuis.be

Femke is sinds eind 2016 medewerker internationalisering bij Europahuis Ryckevelde. Ze enthousiasmeert mensen in het onderwijs om grensoverschrijdend samen te werken. Daarnaast werkt ze als Europakenner mee aan verschillende educatieve projecten. Ze kan terugvallen op haar studies internationale politiek en algemene economie.

Campagne Vluchtelingen in Europa

Ontdek het hier