Wat weet jij over de Brexit?

Op 29 maart 2019, om 23u Britse tijd stapt het Verenigd Koninkrijk, als eerste land ooit, definitief uit de Europese Unie. Hoe moet dat eigenlijk, een land uit de EU halen? Lukt dit alles in de korte periode van 2 jaar? En welke scenario's zijn voorhanden? 

Lees het allemaal in ons Brexit-dossier of test meteen je kennis met de Grote Brexit Quiz hieronder. 

Test je kennis


Doe mee

De '3 miljoen'

Met 3 miljoen zijn ze, EU-burgers die wonen in het Verenigd Koninkrijk. De toekomstige Brexit zorgt voor een onzeker lot: zullen ze weg moeten uit het VK? De campagne "3 million" vraagt om hun rechten te vrijwaren. Ter info: ook over het lot van de 1 miljoen Britten die in de EU leven (denk maar aan de gepensioneerden in Spanje) is geen zekerheid.

Hug a Brit

Mocht je vinden dat het VK best niet uit de EU stapt, dan kan je meedoen met deze ludieke actie 'Hug a Brit' van 'Please don't go UK'. 

“We houden van jullie. Jullie zijn een deel van Europa. Ga alsjeblieft niet weg.” Met die woorden opent de website pleasedontgouk.com. Ze lanceerden een ludieke actie #HugABrit op sociale media om Britten al knuffelend te overtuigen lid te blijven.

Brexin

Wat maakt jou Brits? 21 Europeanen beantwoordden die vraag in dit filmpje. Er zit een Brit in elk van ons. Dat is de boodschap van United Citizens.

 

Tweet mee

De discussie over de Brexit loopt online soms hoog op. Er willen dan ook heel wat partijen, groepen en mensen hun mening laten horen. Volg alles op de voet via #BrexitOrNot, #EURef#brexit, #voteleave, #EUreferendum, #NothanksEU of #UKtostay

Laat ook zelf je mening horen door één van deze hashtags te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat je boodschap aankomt, richt je je tot @Vote_Leave, @LeaveEUOfficial of @StrongerIn en @UKandEU.