Wat weet jij over de Brexit?

Op 23 juni 2016 stemden de Britten voor een Brexit: ‘Britse exit’ uit de Europese Unie. Negen maanden later, op 29 maart 2017, gaf de Britse regering officieel het startschot voor de scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Hoe moet dat eigenlijk, een land uit de EU halen? Lukt dit alles in de korte periode van 2 jaar? En welke scenario's zijn voorhanden? 

Lees het allemaal in ons Brexit-dossier of bekijk de infografiek. Hieronder kan je ook nog altijd je kennis testen met de Grote Brexit Quiz.

Test je kennis


Doe mee

De '3 miljoen'

Met 3 miljoen zijn ze, EU-burgers die wonen in het Verenigd Koninkrijk. De toekomstige Brexit zorgt voor een onzeker lot: zullen ze weg moeten uit het VK? De campagne "3 million" vraagt om hun rechten te vrijwaren. Ter info: ook over het lot van de 1 miljoen Britten die in de EU leven (denk maar aan de gepensioneerden in Spanje) is geen zekerheid.

Hug a Brit

Mocht je vinden dat het VK best niet uit de EU stapt, dan kan je meedoen met deze ludieke actie 'Hug a Brit' van 'Please don't go UK'. 

“We houden van jullie. Jullie zijn een deel van Europa. Ga alsjeblieft niet weg.” Met die woorden opent de website pleasedontgouk.com. Ze lanceerden een ludieke actie #HugABrit op sociale media om Britten al knuffelend te overtuigen lid te blijven.

Brexin

Wat maakt jou Brits? 21 Europeanen beantwoordden die vraag in dit filmpje. Er zit een Brit in elk van ons. Dat is de boodschap van United Citizens.

 

Tweet mee

De discussie over de Brexit loopt online soms hoog op. Er willen dan ook heel wat partijen, groepen en mensen hun mening laten horen. Volg alles op de voet via #BrexitOrNot, #EURef#brexit, #voteleave, #EUreferendum, #NothanksEU of #UKtostay

Laat ook zelf je mening horen door één van deze hashtags te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat je boodschap aankomt, richt je je tot @Vote_Leave, @LeaveEUOfficial of @StrongerIn en @UKandEU.