Geregeld duikt er wel iets over 'Europa' op in de media. Vaak gaat men er van uit dat iedereen voldoende achtergrond heeft om alles te volgen. Het is echter niet eenvoudig om de gebeurtenissen in de juiste context te plaatsen. Wat doet die Europese Unie nu wel en wat niet? Hoe wordt die Unie bestuurd? Welke landen zijn er lid van de EU en welke Europese landen zijn dat niet?

Deze 'inleiding op de EU' zet alle basisgegevens over de Europese Unie op een rij: ontstaan, uitbreiding in de breedte (meer landen) en in de diepte (meer bevoegdheden voor Europa), huidige evoluties en uitdagingen voor de toekomst. Voor wie dat wenst wordt daar ook de besluitvorming (de instellingen) van de EU aan toegevoegd.

Deze vorming wordt op een interactieve manier gebracht, doorspekt met weetjes, sprekende beelden en voorbeelden. Er is voldoende ruimte voor de inbreng en vragen van deelnemers.

Waar

De spreker van Europahuis Ryckevelde komt naar een door jou geregelde locatie. Het lokaal moet voorzien zijn van een scherm of witte muur, voldoende groot om op te projecteren. De spreker brengt zelf een laptop en indien nodig een beamer mee.

Duur

De lezig duurt anderhalf uur. Wil je er ook het deel over de EU-instellingen en besluitvorming bij, dan is de totale duur twee uur. Er is een pauze van een kwartier inbegrepen.

Doelgroep

Volwassenen

Deelnemers

Op het aantal deelnemers staat geen beperking.

Prijs

We vragen €5,5 per effectief aanwezige cursist. We sturen de factuur na de vorming op. Je betaalt altijd voor een minimum van 40 cursisten.

 

Deze infosessie reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je deze lezing wil laten doorgaan en klik hier om te reserveren.   


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Klimaat

Ontdek het hier