Lesmateriaal met EU-spelletjes, een simulatieoefening en internetopdrachten, ontworpen in opdracht van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België. Dit lesmateriaal is modulair opgesteld, wat betekent dat je als leerkracht die onderdelen er uit pikt die voor jouw leerlingen het meest geschikt zijn. In het lesmateriaal zijn veel actieve werkvormen inbegrepen, waardoor je lessen over Europa niet alleen leerrijk maar ook leuk worden. Je kan alles downloaden op http://www.europarl.be/28in1

Tijdens het schooljaar 2017-2018 wordt dit pakket herwerkt en vertaald voor alle lidstaten van de EU, binnen het kader van het European Parliament Ambassador School Programme. 

Hieronder vind je een kort grafisch overzicht van de 4 modules van "28 in 1 - Actieve lessen over Europa". 

 

Bijhorende app

Bij de tweede module van dit lesmateriaal kan je ook kiezen voor een app, in plaats van het spelbord en de kaartjes. De app combineer je met het themawerkblad voor de leerlingen (dat je downloadt van op de website www.europarl.be/28in1): Elk groepje leerlingen heeft dus een eigen thema waarbij een werkblad hoort en een pc/tablet/smartphone met (draadloos) internet waarop ze hun thema-app gebruiken. Bij gebruik op een tablet of smartphone: download en gebruik zeker de APP van prezi, anders kan je enkele opties niet bekijken. Voor gebruik op pc is dit geen probleem.

Elk van de tien thema's heeft zijn eigen Prezi:

1. Roken in de EU

 

2. Maximumvolume van MP3 spelers

 

3. Bescherming van proefdieren

 

4. Werken in een ander EU-land

 

5. Een Europees leger

 

6. EU en klimaatopwarming

 

7. Vluchtelingen in Europa

 

8. Kinderarbeid

 

9. Online privacy

 

10. Handelsakkoord EU-VS

 

Deze apps werden gefinancierd met steun van het Erasmus+ project van de Europese Commissie.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Klaar voor je Europese vakantie?

Ontdek het hier